久久精品国产精品亚洲色婷婷,亚洲色婷婷综合久久一区,色香阁综合无码国产在线

<em id="oexov"><acronym id="oexov"><u id="oexov"></u></acronym></em>
<em id="oexov"></em>

<strong id="oexov"></strong>
<th id="oexov"></th>
  • <tbody id="oexov"><noscript id="oexov"></noscript></tbody>

    <progress id="oexov"></progress>

  • <dd id="oexov"></dd>

    <th id="oexov"></th>
    <dd id="oexov"></dd>
    高考沖刺英語

    2010年高考英語復習:形容詞和副詞比較級解析(中)

    明日東方科技有限公司   發布時間:2012-03-01

     

    作者:周芳    來源:新東方
     
     
       三.表達倍數的常用結構
     
      1.數詞+times+as+形容詞原級+as
      This room is twice as big as that one.   這房間的面積是那間的兩倍。
     
      2.數詞+times+形容詞比較級+than
      This room is twice bigger than that one. 這房間的面積是那間的兩倍。
     
      3.數詞+times+性質名詞+of (性質名詞主要有:length, size, height, weight, depth等)
      This room is twice the size of that one.   這房間的面積是那間的兩倍。
     
      4.(not)half+as+形容詞原級+as
      This room is half as big as that one.      這房間的面積是那間的一半。
     
      高考真題:
     
      1. (03北京卷) Our neighbor has _____ours.
      A. as a big house as             B. as big a house as
      C. the same big house as        D. a house the same big as
     
      2. (05 湖北卷)What a table ! I’ve never seen such a thing before .It is    it is long.
      A.half not as wide as                    B.wide not as half as
      C.not half as wide as                     D.as wide as not half
     
      3. (08浙江卷) I like this jacket better than that one, but it costs almost three times____.
      A. as much          B. as many           C. so much           D. so many
     
      4. (08陜西卷) Ten years ago the population of our village was     that of theirs.
      A. as twice large as                      B. twice as large as   
      C. twice as much as                      D. as twice much as
     
      5. (09四川卷)My uncle’s house in the downtown area is much smaller than ours , but it is twice ___ expensive .
      A. as                B. so                C. too                D. very
     
      6. (09遼寧卷)Peter’s jacket looked just the same as Jack’s, but it cost           his.
      A. as much twice as                          B. twice as much as     C. much as twice as                         D. as twice much as
     
      7. (09四川卷)My uncle’s house in the downtown area is much smaller than ours , but it is twice ___ expensive .
      A. as               B. so               C. too                D. very
     
      8. (09江西卷)According to statistics, a man is more than twice as likely to die of skin cancer ____a woman.
      A. than             B. such               C. so                D. as
     
      9. (09遼寧卷)Peter’s jacket looked just the same as Jack’s, but it cost _______ his.
      A. as much twice as                   B. twice as much as   
      C. much as twice as                   D. as twice much as
     
      10. (08浙江卷) I like this jacket better than that one, but it costs almost three times______.
      A. as much          B. as many           C. so much           D. so many
     
      答案:1. B 2. C 3. A   4. B   5. A 6. B   7. A 8. D 9. B 10. A
     
    久久精品国产精品亚洲色婷婷,亚洲色婷婷综合久久一区,色香阁综合无码国产在线